Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

GCMimatrikulacky2k18

#GCMimatrikulacky2k18

„Áve Caesar, áve Caesar!“

Touto vetou sme vítali v úvodnej scénke Caesara (p.p.Žebráka) na školských imatrikuláciách, ktoré sa konali 11.10. v priestoroch telocvične základnej školy. Tohtoročnou témou boli olympijské hry, kedy si mali prváci a kvinta ako správne olympijské tímy vyrobiť vlastnú vlajku a prísť v rovnakých farbách.

 

Celé to začalo už spomínaným slávnostným príchodom Caesara, ktorého doprevádzali vojaci a senátori až do jeho lóže v strede telocvične. Caesar nechal predstúpiť súťažné tímy prvákov a kvinty, ktoré privítal a zaželal im veľa šťastia v úlohách. Po zapálení olympijského ohňa a zaznení slávnej vety „Kocky sú hodené!“ sa mohlo začať.

Naši štvrtáci si pripravili rôzne úlohy, ako jedenie jablka bez rúk, hľadanie gumy mackov v tanieri múky len za pomoci úst, freestyle na pesničku, kloktanie octu a mnohé iné (viď fotogaléria). Najlepšie si v úlohách viedla 1.A, za čo dostala slanú odmenu. Po splnení všetkých úloh ešte prváci a kvinta zložili sľub, v ktorom sa zaviazali poslušnosťou štvrtákom a mohla sa začať oslava/diskotéka. Všetci sa výborne zabavili, čoho dôkazom sú aj reakcie prvákov.

Tu je pár z nich:

Baba, čo mala med a následne múku na tvári: ,,Cítila som sa najprv, ako keby som si dala na ksicht PRIVEĽA pleťovej masky a potom sa zo mňa stal koláč.“

Veľmi sa mi páčili tie „kruté“ disciplíny :) (som rada, že som nebola ani do jednej z nich vybratá) a celkovo bolo dobre.

Bola to super príležitosť spoznať sa bližšie s prvákmi a určite neľutujem, že som tam šla :)

Veľmi sa mi páčili úlohy, ktoré sme dostali a tie zážitky sú nezabudnuteľné. Viac sme sa spoznali a úžasne si spolu zatancovali.

Imatrikulácie som si veľmi užila, lebo sme sa ešte viac spoznali ako kolektív a už sa môžeme právoplatne označovať za GCM-ákov. Diskotéka bola perfektná a určite na tento deň nikdy nezabudnem.

Všetkým sa moc páčilo a tá diskotéka bolo niečo neskutočné. Strašne sme sa zabavili a boli sme všetci takí spotení, ako keby sme počas toho skákali do studne a chodili do fínskej sauny.

Fotogaléria

(text: Andrej Piňák, foto: Marcel Meluš, Dominik Pecho)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac