Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Budapešť pred Vianocami

Je snáď už v povahe 3.N odlišovať sa. Nesklamali sme ani pred Vianocami a po dvoch adventných výjazdoch do Viedne sme v sprievode 2.N tentoraz navštívili Budapešť.

Prvou zastávku (vynímajúc čerpacie stanice) bolo preslávené Tropicarium v nákupnom centre Campona. Po tom, ako niektorí s údivom zistili, že sa tu okrem rýb dajú stretnúť rôzne iné tropické živočíchy, sme ponaháňali raje aj (pre niektorých zďaleka nie) posledné vianočné darčeky.

 

Vymrzli sme v historickom centre hlavného mesta Maďarska a na dôvažok nás vo večerných uliciach privítali adventné trhy. Pečené klobásky, koláče, perníčky, ďalšie pekárske aj remeselnícke výrobky, punč, drevené chalúpky ožiarené drobnými svetielkami a sviatočné melódie. (Pred)Vianočnému mestečku nič nechýbalo, dokonca ponúklo bonus pre milovníkov súčasného grafického umenia- svetelnú šou na stene budapeštianskej katedrály. Človek si tam ani nevšimne, ako mu ubehne čas. Rovnako sa to stalo aj nám, a tak sme pri spiatočnej ceste už len svorne zhodnotili, že Viedeň má skutočne silného súpera.

 Fotogaléria

 (text: Katarína Petrovičová)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac