Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Geburtstagsparty (krycí názov Duchovná obnova)

Bolo ráno, iné ako tie ostatné. Natešení a nabalení sme odpočítavali minúty do odchodu. Vyučovanie sa vlieklo, očakávania stupňovali.  Po štvrtej hodine zakopávania o kufre (zbalené ako na rok do Ameriky) sa odchod priblížil a my sme sa presúvali do šatne rozdelení na dva tábory. Hladoši sa rozutekali na obed a tí, ktorí mysleli na budúcnosť, uprednostnili Lidl. S natrieskanými kuframi (vynaliezavejší učebnice strčili do spacákov) sme sa vydali na zastávku vzbudzujúc pohľady oklostojacich dôchodcov. Nejakú štvrťhodinku sme to v autobuse vydržali a vystúpili sme na Lukovom Dvore.

 

Misijný dom a jeho prostredie nás okamžite vtiahli do atmosféry duchovnej obnovy. Vybalení a vyhladovaní sme sa s rizikom zrútenia zábradlia hlučne nahrnuli do jedálne. Po chutnom obede sme sa chceli presunúť von... ale! Chcete odísť z jedálne medzi prvými? Pod podmienkou, že si vezmete zastavenie krížovej cesty, kľudne. Tempo sa závratne spomalilo. Po krížovej ceste sme dali našim radiátorom poriadne zabrať - ako cencúle sme sa od nich nevedeli odlepiť.

Po večernej omši nás čakalo prekvapenie. Našej Katke totiž padli sviatky na tieto spoločné dni. Tak sme sa vybrali do pripravenej jedálne a čakali, čo bude. A bolo! Počas trojjazyčnej piesne (Happy Birthday, Zum Geburtstag viel GlückVeľa šťastia, zdravia) prišla Katkina obľúbená čokoládová torta, z ktorej sa akoby zázrakom rozmnoženia ušlo 35- tim ľuďom. Po večere plnom hier, oslavy a ako inak jedla, sme nazabudli ani na duchovný pokrm - deň sme zakončili prekrásnou adoráciou, ktorá, aj keď bolo chladno, nikoho chladným nenechala.                                                       

Noc prebehla v rámci možností pokojne, i keď triedna napriek abstinencii neodolala rannej šálke kávy.  Páter Peter nás prebral prednáškou  a počas omše nezabudol Katke zagratulovať opäť, tentokrát k meninám.  Po obede a 3 ďalších hodinách hrania Mestečka Palerma, kde vznikli prezývky ako Biela mafia (tým mafiánov v zložení p. Peter, sr. Mária Monika a sr. Mária Zuzana) sme vedeli, že nastal čas, aby sme obnovení a unavení išli domov.                                                                                                                                              

Za tento spoločne strávený krásny čas duchovnej obnovy všetkým zo srdca ďakujeme!

Fotogaléria

(text: Dominika Laurová, Patrícia Kováčiková, Sára Kasardová,  foto: Michaela Majerczaková – 1.N)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac