Pri kávičke pod tekvičkou
Ani sme sa nenazdali a rok ubehol ako voda. Chodbami gymnázia rozvoniavala káva, stôl zaplnili tanieriky s dobrotami. Opäť sme sa stretli na našom už tradičnom jesennom posedení. Tento rok nás najnovšími vychytávkami ako si správne pripraviť kávu cez aeropress poučil domáci barista Jarko Votoček a jeho asistent Rišo Gurbicz.
Prekvapil nás fakt, že na výrobu chutnej kávy nie je potrebný veľký tlak. Možno tiež neviete, že káva sa môže zalievať vodou s rôznymi teplotami a vylúhovať sa dá aj studenou vodou (coldbrew). Dozvedeli sme sa, že dobrá káva pri prvom zaliatí kvitne a táto informácia vyvolala najväčší rozruch. K výbornej káve patrí tiež čosi k zahryznutiu, a preto sme neotáľali. Slané pizza koláčiky, hrušková torta, čokoládový cheesecake, cviklové čipsy, čokoládové trufle....
Určite sa Vám pri čítaní zbiehajú slinky. Už teraz sa tešíme, že o rok sa znova stretneme pod tekvičkou. Poklábosíme pri káve o káve, ale hlavne pobudneme v kruhu priateľov.
(text: Mgr. Jana Mitošinková)
- Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
- Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
- Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
- Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
- 2 % z dane podporte naše gymnázium a ... / viac
- Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac