Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Medzinárodný NightFever

Medzinárodný Nightfever-víkend v Bonne 23. – 25.10.

Vo štvrtok 22. októbra sme sa piati vydali na cestu smerom do Nemecka – s vedomím, že celý deň strávime v aute, veď pred nami bolo 1050 km. Nevadilo nám to však, pretože napätie a vzrušenie, čo nás tam čaká, bolo oveľa väčšie.

V Bonne sa práve konal takzvaný „Medzinárodný Nightfever - víkend“ pri príležitosti 10. výročia Nightfever, ktorý má svoj začiatok na Svetových dňoch mládeže 2005 v Kolíne. Od tohto roku (2005) sa Nightfever rozšíril po celom Nemecku a tiež po iných krajinách.

 

V piatok bol na programe tzv. „rýnsky večer“ (na vysvetlenie: Bonn leží na rieke Rýn a zároveň v spolkovej krajine Severné Porýnie- Vestfálsko) s typickým rýnskym jedlom, rýnskym dialektom (s typickou slovnou zásobou) a zaznela aj vtipná pieseň o meste Bonn. Dozvedeli sme sa, odkiaľ prišli ostatné skupiny, a aj to, odkedy sa Nightfever koná u nich. Najdlhšiu cestu prekonal jeden chlapec z Brazílie, potom sme nasledovali my a skupiny z Anglicka a Belgicka. Celé stretnutie však bolo viac národné než medzinárodné, pretože väčšina účastníkov bola z Nemecka.

Sobotu sme strávili modlitbami, vypočuli sme si prednášky, pracovali vo workshopoch, pripravovali večeru, fotografovali, diskutovali… Vyvrcholením stretnutia bola svätá omša a následne Nightfever-večer v tom kostole, v ktorom sa konal vôbec prvý Nightfever-večer. Tento kostol sa nachádza na pešej zóne v Bonne a, ako si môžete predstaviť, tá býva v sobotu večer preplnená. A tak aj veľa ľudí prijalo pozvanie prísť do kostola a bol to skutočne jeden veľký prúd, ktorý smeroval k Pánovi na oltári – bolo to veľmi pôsobivé!  

Po nedeľnej svätej omši ešte obed, rozlúčka a posledné fotky a potom znovu 1050 km naspäť domov, kam sme dorazili nasledujúci deň (okolo 0:30 hod) unavení, ale šťastní!

 Fotogaléria

(text: sr. Clarissa)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac