Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

II.B na ceste za históriou umenia v Nitre

8.10 sme sa my, študenti z II.B triedy, vybrali na “dlhú“ cestu, na ktorej sme spoznávali históriu umeleckých slohov v Nitre. Táto kľukatá cesta viedla na hrad, kde nám slečna sprievodkyňa okrem histórie katedrály vysvetľovala, aké umelecké slohy môžeme vidieť na Nitrianskom hrade.
Okrem románskeho, gotického slohu sme poľahky identifikovali aj baroko :). Po krátkej exkurzii po hrade sme si vyšľapali ešte 114 strmých schodov, ktoré viedli na hradnú vežu. Z veže sme mali krásny výhľad na celú Nitru i široké okolie. Na veži samozrejme nechýbali umelecké panorámy a ešte umeleckejšie selfie (viď foto príloha). Exkurzia trvala síce iba 1 a pol hodiny, ale užili sme si to (hlavne preto, že nám odpadla hodina matematiky a biológie). Po exkurzii sme si všetci povinne vyšľapali schody do učebne A2 (keby ste nevedeli, kde je učebňa A2, radi vám ju ukážeme). Poniektorí sa zase presunuli do našej triedy, kde sme pokračovali vo vyučovaní nemčiny a taliančiny :D.


Túto exkurziu nám vybavila pani profesorka Vontorčíková, aby sme sa niečo priučili o umení a tieto vedomosti využili potom aj na hodine UKL. Patrí jej veľká vďaka.

(Text: Katarína Obertová a pomáhala mi trochu aj Frida..., foto: Friderika Molnárová II.B a pri tom jej nepomáhal nikto)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac