Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

DO Kvinta

V utorok (13.10. 2015) sme sa po piatej hodine vybrali na duchovnú obnovu Lukov dvor. Hneď po príchode nás fascinovali ovce, ktoré žiaľ boli (údajne) agresívne. Posilnili sme sa chutným obedom a umyli po sebe riady, čo bolo neuveriteľne zábavné :D .

Po tom, čo sme sa udomácnili, bola krížová cesta. Cez voľný čas sme boli na izbách, v spoločenskej miestnosti, alebo sme vonku lámali rekordy v hojdaní sa na hojdačke, obdivovali sme psa, ktorý síce vyzeral milo, ale opak bol pravdou. Po našej poslednej (prvej) večeri nasledovala sv. omša, na ktorej sme oduševnene spievali a neprestali sme ani po jej skončení, keďže pri troch gitaristoch a celej triede chtiacej spievať to proste nejde. V tento deň už bola iba adorácia, po ktorej sme všetci odchádzali naplnení Bohom (00:00). Spať sme sa podaktorí pobrali až okolo 4:00, čo je však na spoločných akciách bežné.

Ranné vstávanie prebehlo veľmi rýchlo, pretože energie sme mali aj napriek nedostatku spánku prebytok. Nasledovala ranná modlitba v kaplnke, raňajky a prednáška. Pofotili sme sa (mám pocit, že na každom m2 máme fotku :D) , mali sme sv. omšu , zas sme sa fotili a bol obed. Zjedli sme výborné špagety a zas sme sa fotili. Výsledkom tohto nášho fotenia je 486 fotiek. Vonku pršalo, tak sme si spoločnú fotku spravili vo vnútri, zahrali sme sa našu obľúbenú hru - zvieratká , a s ťažkým srdcom sme sa rozlúčili s duchovnou obnovou. ĎAKUJEME!

 
(text: Veronika Štréerová, foto: Ema Vargová)
Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac