Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Socks for Homeless - septima

Dňa 11. decembra 2014 zorganizovali študenti septimy tradičnú akciu „Socks for Homeless“ na podporu bezdomovcov. Určite ste si všetci všimli, že septimáni už niekoľko dní behajú z triedy do triedy a zbierajú ponožky, šály, rukavice či iné druhy darov.

Dátum akcie nás viac-menej potešil, keďže padol na deň, v ktorý sme mali písať 2 písomky, no miesto toho sme čas v škole strávili balením darčekov od štedrých študentov GCM. Tie boli naozaj rôzne, : bezdomovci si v balíčkoch mohli nájsť od obyčajných ponožiek či rukavíc až po futbalové štucne, či dokonca vetrovku. Ešte sme nacvičili 2 známe vianočné piesne a mohli sme vyraziť. Po presune MHD sme vstúpili do útulku pre bezdomovcov. Pohľad to veru nebol príjemný, videli sme ľudí, ktorí nemali žiadnu nádej. Prežívajú zo dňa na deň a obzvlášť tento vianočný čas je pre nich na rozdiel od nás ten najťažší.

Zaspievali sme piesne a rozdali darčeky. Nijakej väčšej odozvy sa nám však žiaľ nedostalo. Potom sme si vypočuli príbehy o ich ťažkom živote a následne nás pani vedúca presunula do nocľahárne. Tu sme mohli vidieť, ako zle môže človek skončiť. Bezdomovcom sa človek nestane zo dňa na deň. Smutné bolo, že aj keď títo ľudia nemajú skoro nič, mnohí z nich minú všetko na cigarety či alkohol.

Odchádzali sme s dobrým pocitom, že sme niekomu pomohli, ale aj s veľkou životnou výstrahou, ako hlboko až môže človek padnúť.

Fotogaléria - Socks for Homeless

(text: Peter Pokrivčák)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac