Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Exkurzia Tutanchamón - Sekunda

V utorok 11.11. 2014 sme sa my, sekundáni, vybrali do Bratislavy. Cieľ bol jasný - Incheba a výstava Tutanchamón.

Ráno pred ôsmou sme sa postupne schádzali na autobusovej stanici a o 8 hod. sme už konečne vyrazili. Po relatívne krátkej ceste sme prišli do Bratislavy. Výstava bola zaujímavá a väčšine z nás sa veľmi páčila. Dozvedeli sme sa veľa o starovekom Egypte, o objaviteľoch Tutanchamónovej hrobky a pokladoch, ktoré v nej boli.
Po dôkladnej prehliadke výstavy sme šli smerom ku Starému mestu. Naša triedna pani profesorka si na nás totiž niečo prichystala. Úloha bola jasná - odfotiť sa pri desiatich známych miestach ako sú napríklad Čumil, SND (stará budova), rytier Roland, Schöne Nazi a iné. Po skupinkách sme ich hľadali a fotili sa pri nich. Bodovanie je takéto: každá GCM-ácka hlavička - 1 bod (rátala sa aj fotografova), každá profesorská hlavička - bonus (zatiaľ nevieme koľko bodov) a ďalší bonusový bod - cudzí fotograf.

Po skvelom dni prežitom spolu s našimi spolužiakmi a pani profesorkami, sme sa presúvali k parkovisku pri Auparku, kde mal byť náš autobus. Lenže to by sme neboli my, keby sme niečo nevymysleli! Zbadali sme ihrisko. V našej triede ihrisko = nebezpečná zábava! A tak nám naše milé pani profesorky dovolili zahrať sa tam, ale iba na 5 minút. Ak tipujete, že sme sa ozlomkrky rozbehli a zostali tam viac ako 5 minút, tipujete veľmi správne.

Cesta domov bola skvelá. Asi štyri dievčatá (vrátane mňa) začali spievať pesničky. Ale aké! Tak napríklad Cesty druhej triedy, Neľutujem, Mandolína, Ak nie si moja a špeciálna pieseň, ktorú si s nami zaspievala aj triedna pani profesorka - Nemožná. Vyspevovali sme celú cestu a na plné hrdlo.

Výlet sme si užili a aj keď s mierne boľavými nohami, ale plní zážitkov sme prišli do Nitry a odtiaľ každý domov.
Veľmi pekne ďakujeme našej preľúbeznej pani profesorke triednej aj pani profesorke Kvasňovskej za super deň, ktorý si určite radi zopakujeme.

Fotogaléria

(text: Zuzana Petríková, foto: žiaci sekundy)

 

 

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac