Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Prepad Terchovej

Pondelok ráno, 8:00 hod. Pred železničnou stanicou v Nitre sa zhromažďujú študenti z 1.B. Všetci v dobrej nálade, s kuframi plnými zásob jedla. Niežeby nám nevarili, ale čo ak jedlo nebude podľa našej chuti?! Ako vždy, naši internátnici (mužská časť) zachovali svoju tradíciu a opäť meškali.  

No a potom nás náš modrý expres doviezol najprv do Starej Bystrice, kde sa nachádza veľký unikát - jediný slovenský orloj. Bol fascinujúci. Potom zhruba o 14-tej hodine miestneho času sme dorazili do vytúženého cieľu, do Terchovej. Ubytovali sme sa, vybalili kufre, prezliekli a "hor' sa" pri  Jánošíkovu sochu. Deň sme ukončili večerou, moditbou, hrami a módnou prehliadkou.

Na ďalší deň sme absolvovali vyčerpávajúcu 9-hodinovú túru na Malý Rozsutec. Adrenalín, dážď, blato, skaly - to všetko sme zdolali. Nič nás neodradilo! Po návrate do ubytovne dobre padla osviežujúca sprcha a chutná večera. Zvyšok energie sme vytancovali na izbovej diskotéke.

Posledný deň výletu sme sa lanovkou vyviezli skoro až na vrchol Vrátnej. V niektorých kabínkach bolo naozaj veselo. Nasledoval obed v Haluškárni. Nakoniec sme s plnými bruškami nasadli do nášho busíka, urobili zopár "selfie" na pamiatku, a sťa lusknutím prstov sme vystupovali v Nitre.

P.S. : Ďakujeme našej pani profesorke triednej, že to s nami vydržala ;)

Galéria

(text: Dominika Vanyová, Igor Bernáth, fotky: Róbert Pribula, Laura Piterková, Dominika Bédiová)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac