Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Turnaj florbalového rázu

To sme si už vari zvykať prestali, že GCM je na tom, čo sa športového nadania týka, dlhodobo na výslní? Preto prichádzam s podrobnou reportážou z jedného čarovného pondelku, v ktorom sa tento ospevovaný „gecemácky“ športový duch prejavil na plný plyn.

 

18.3.2019 o ôsmej hodine rannej klesol náš školský mikrobus pod ťarchou plného využitia jeho kapacity k zemi. Sedadlá obsadila banda premotivovaných loptošov i s ich hlavným náradím – hokejkami s nápadnými predierkovanými čepeľami. Keby ste sa prehrabali v tej hŕbe testosterónu zhmotnenej pätnástimi chlapmi, našli by ste medzi nimi drahú *pani profesorku Katarínku Polákovú, ktorá si túto družinu zobrala na starosť, za čo sme jej stále veľmi vďační.

Ako som už jemne naznačil, GCM sa do metropoly levického okresu vybralo s cieľom zúčastniť sa florbalového turnaja na levickom Gymnáziu sv. Vincenta de Paul. A celý fígeľ spočíva v tom, že GCM je na tom očividne tak dobre, že do tohto turnaja dokázalo nasadiť až dva tímy! V „A“ tíme, sústredeného v prvom rade na výhru, sa sústredila predovšetkým kvalita, zatiaľ čo do „B“ tímu si cestu našli šprintéri (také vrtuľky v zadku), intelektuáli, charizmatici i krásavci.

V Leviciach nás privítal a jablkovým koláčom pohostil jeden z najslávnejších tunajších rodákov, konkrétne Harmady M., ktorý sa na zjavné zagúľanie očami viacerých hráčov napokon pripojil k našej florbalovej družine.

Menoslov našich súperov sme už dopredu poznali, išlo o domáce Gymnázium sv. Vincenta de Paul a Katolícke gymnázium Štefana Moysesa z Banskej Bystrice. Zaznel úvodný hvizd a na ihrisku sa roztočilo peklo.

Akonáhle loptičku na svoju čepeľ prišpendlil bombardér Gajdoš I., súperi sa rozišli ako more pred Mojžišom, nechceli to riskovať. Pokiaľ Zaťkovi D. niektorá z jeho oku lahodiacich kľučiek nevyšla, vykompenzoval toľké nešťastie aspoň efektným rozgniavením vlastnej píšťaly na hlave súperovho brankára. Na túto vec pozerám tragikomicky len vďaka tomu, že Daniel bežal sťa besná srnka i naďalej a nad neborákom brankárom zalomil ruky tréner so slovami: „ničmuňéňi, otrazmozgu ma“. Štefanovič M. prevyšoval svojim krásnym citom pre správnu prihrávku vari všetkých na ihrisku, talentované prváčisko Čulák J. dal všetkým znať jeho hokejom vycibrený prehľad v hre a občas zamiešal kartami i ten slávny Harmady M.!

Sugestívne pôsobiaci „B“ tím však bohužiaľ súperovi hráči zobrali na svoje parohy štýlom „po týždni hladovky vidím údené koleno“. Čo za následok malo, že skóre predsa len prevažne naskakovalo v tej nepríjemnej časti výsledkovej tabule, to by však rozrehotaný „B“ tím nesmel vidieť všetko na princípe -pohár je poloplný- a viac než ľutovaním inkasovaných gólov sa nesmierne tešil, keď súperovu sieť rozvlnili strelci „par excellence“ typu Sedmák D., *Kopček M.!

Herné a výsledkové ovládnutie turnaja veľkolepo prináležalo nášmu GCM „A“ tímu, ktorý naštartoval parný valec a ledva dobrzdil kúsok za víťaznou páskou! „B“ tímu sa ušla tá obľúbená zemiaková medaila, čo tam však po nej, užili sme si vskutku výnimočné doobedie.

Na levickom gymnáziu sa pošuškávalo niečo o zavedení tradície, takže . . . . o rok sa hádam vidíme opäť!

*slečnu, **skromne

Fotogaléria

(text: Matúš Kopček, foto: Mgr. Katarína Poláková, GSV)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac