Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Atletika SŠ 2018

Atletický štadión Stavbár aj tento rok hostil spojené okresné a krajské majstrovstvá v atletike žiakov a žiačok SŠ. Naša škola tam samozrejme nechýbala. A veru, neboli sme len do počtu. V niektorých disciplínach sme dýchali na chrbát najlepším, o čom svedčia viaceré umiestenia na hranici oceňovaných a zaknihovali sme aj pekné pódiové umiestnenia.

 

Z hraničných spomeniem 4. miesto za skok do diaľky pre Chiaru Buttafogo, ktorá v konečnom poradí obsadila na kraji krásne 6. miesto. Rovnaké garde si Chiara odkrútila aj v behu na 100m a odnáša si 4. miesto za okres a celkové 6. miesto v kraji.

Podobne sa darilo Ivanovi Gajdošovi, ktorý vyhral oba svoje rozbehy na 100 aj 400m. No nakoniec to v silnej konkurencii na medailu nestačilo. V behu na 100m obsadil výborné 8.miesto v kraji a v behu na 400m perfektné 4. miesto v okrese aj kraji. Za pódiovým umiestneným zaostal o 0,33s.

Našimi najúspešnejšími sa stali vytrvalci, čerstvý prváci. V behu na 1500m uhájila naše farby Zuzka Hroššová, ktorá obsadila 2.miesto na okrese a v celkovom poradí je 3. najlepšia v kraji.

Z chlapcov nás v behu na 3000m podržal Ján Šiška, ktorý sa umiestnil v okrese na 3.mieste a v celkovom poradí je 6. najlepší v kraji. K umiesteniu a skvelému výkonu gratulujeme !

Deň to bol náročný. Športovci z celého kraja podávali výkony na hranici svojich možnosti, no niekedy si našli svoje meno v strede či na konci výsledkovej listiny. Tento scenár neobišiel ani niektorých z nás, ale zúfať netreba.

Ako hovoril sv. Ignác : „Lepšie je očakávať pochybný výsledok, ale po zrelej úvahe, ako úspechy, ktorým predchádzala ľahkomyseľnosť“.

Fotogaléria

(text, foto : Mgr. Jaroslav Votoček)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac