Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Katarína Petrovičová

GCM ako škola všeobecne ponúka podľa mňa solídnu prípravu na ďalšie vzdelávanie a zároveň necháva priestor žiakom, aby prejavili a uviedli do praxe vlastnú iniciatívu, či už sú to mimo akademické a charitatívne aktivity alebo študijný pobyt v zahraničí.
Túto skúsenosť som si odniesla aj z bilingválnej sekcie - viacerí kvalitní učitelia mi ponúkli zaujímavé študijné obsahy a možnosti rozvoja jazykových zručností. Na mne ako žiačke zostalo prijať ich, pracovať s nimi, či už sa jednalo o jednoduché rozhodnutie komunikovať s učiteľmi a lektorkou v nemeckom jazyku alebo hľadať možnosti rozvoja aj počas prázdnin i s ich pomocou.


Za jeden z najväčších benefitov bilingválnej sekcie, okrem samotného intenzívneho učenia nemčiny, považujem vyučovanie predmetu Nemecká literatúra p.p. Greňovou, ktorá nás cez čítanie rozumne vybratých a zaujímavých textov z nemeckej literatúry viedla k zamýšľaniu sa nad ich obsahmi, a tak v konečnom dôsledku k reálnym úvahám a diskusiám o politike, filozofii a človeku samotnom.
Čo sa týka praktických benefitov bilingválnej triedy, jednoznačne v tebe prehĺbi schopnosť intenzívne a veľa sa učiť a zároveň po štúdiu v nej budeš schopný/á zložiť štátnicu z nemčiny alebo prejsť testovaním pre získanie Goethe Zertifikat C1, teda vyjdeš už zo strednej školy „s papierom v ruke“.
Najdôležitejšie však zostáva vziať do rúk to, čo GCM a bilingválna sekcia ponúka a zamakať.

(Katarína Petrovičová, absolventka 1.nemeckej bilingválnej triedy na GCM)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac