Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Magdaléna Farkašová

Volám sa Magdaléna, mám 20 rokov a už  skoro rok patrím medzi úspešných absolventov Gymnázia sv. Cyrila a Metoda.  Na GCM som pobudla polovicu svojho doterajšieho života, teda celú dekádu. Nie neprepadla som... Spôsobil to prestup z osemročného gymnázia do nemeckej bilingválnej sekcie.

Na „GéCéeMku“ sa mi veľmi páčil osobný prístup mnohých profesorov, z ktorých vyžaroval úprimný záujem o nás, študentov. Bolo príjemné,  keď vyučujúcim záležalo aj na niečom viac ako je excelentné maturitné vysvedčenie. Pravidelné sväté omše, prednášky a svedectvá, napr. aj od obráteného vraha, etické sympóziá alebo aj predmet ako kresťanská etika svedčia o tom, že škole nezáležalo len na formovaní mysle, ale aj ducha.

Pamätám si, ako nám vtedajší pán riaditeľ Žák často opakoval, aby sme si užívali aj vzácne momenty mimo školských lavíc, lebo v konečnom dôsledku sú to práve oni, na ktoré budeme s odstupom času najviac spomínať. Rôzne výlety, výmenné pobyty, divadlo, alebo aj spevácky zbor patria všetky medzi activity, pri ktorých sa naučíte viac ako na matematike (nechápte ma zle, aj tá je veľmi dôležitá). Mňa napríklad skúsenosti z výmenných pobytov veľmi obohatili a prispeli k tomu, že som sa rozhodla ísť študovať cudzie jazyky. Na záver by som vás len rada povzbudila, aby ste využívali možnosti ktoré sú vám ponúkané. Môže to byť dobrodružstvo, keď chcete.

A ešte niečo, priateľstvá z GCM mi zostanú, verím, navždy...

( MagdalénaFarkašová, absolventka bilingválnej sekcie GCM 2020)

 
Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac