Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

GeKu – Es weihnachtet sehr!

Hm, na ja, es weihnachtet noch nicht so sehr, eher nur ein bisschen, aber wir melden uns mit neuen Nachrichten aus dem deutschsprachigen GeKu-Unterricht.
Viktória P. aus II.N hat für uns alle das Thema Stress auf ihrem Poster zusammengefasst. Wir haben über Stress im Unterricht gesprochen, wir wissen zwar, dass man ihn kaum vermeiden und schon gar nicht beseitigen kann, trotzdem sind wir alle manchmal wirklich richtig gestresst. Und die Vorweihnachtszeit ist fast prädestiniert dafür, nicht wahr?
Also lernen wir gemeinsam, wie wir eventuell Stress bewältigen, in Grenzen halten, beziehungsweise beherrschen könnten. Ein schön weihnachtlich dekoriertes und ausgeleuchtetes Klassenzimmer wie das von II.N hilft dabei auch schon, meint ihr nicht?


V tento predvianočný čas sme si na vyučovaní občianskej náuky v nemeckom jazyku pripomenuli tému, ktorá sa na prvý pohľad ani veľmi nehodí do tejto atmosféry. Viktória P. z II.N zhrnula pre nás všetkých základné poznatky o téme stresu, jeho vzniku i možnostiach, ako mu nepodľahnúť. Vieme, že stres k nášmu životu bohužiaľ patrí, napriek tomu nám často strpčuje život. Aj v čase pred sviatkami – alebo práve v tomto čase? Takže pokúsme sa spoločne zvládnuť hektické stresujúce obdobie čo najlepšie, ako sa dá. Taká pekne vianočne vyzdobená a vysvietená trieda ako II.N určite prispeje k dobrej pohode.

 (text: PaedDr. Juliana Greňová )

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac