Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

„Dôležité je neprestať sa pýtať!“

Tento citát Alberta Einsteina nabral konkrétne črty v podobe našich žiakov tercie a kvarty, ktorí sa vybrali na exkurziu do zážitkového centra vedy – Aurélium v Bratislave.

Cieľom exkurzie, okrem pekného času stráveného s triedou, bolo interaktívnou formou zvýšiť záujem žiakov o vedu a vedecké poznatky, ktoré sa stali našou každodennou súčasťou.

Sami sa mohli presvedčiť, že aj veda môže byť zábavná.Zistiť, či sa dá elektrická energia prenášať bezdrôtovo, lepšie pochopiť, prečo lietadlo letí, ale aj aké nezastupiteľné miesto má pre nás voda. Žiaci sa pútavým spôsobom mohli oboznámiť so zaujímavými javmi z oblasti fyziky, chémie, biológie a iných prírodných a technických vied.

Uvedená exkurzia zapadá do vzdelávania v matematickej a prírodovednej gramotnosti našich žiakov, ktoré na škole rozvíjame na bežných hodinách aj nanovovzniknutých predmetoch vďaka projektu z EÚ.

Celkový priebeh doplnila Dorotka z  KVARTY:

„Na začiatku sme mali príležitosť vidieť laserovú šou a Teslove vynálezy. Ďalšie dve hodiny sme sa mohli svojvoľne prechádzať a skúmať zaujímavé vynálezy z oblasti biológie, fyziky, matematiky a chémie. Cestu domov nám spríjemnil Štefan Jančuš svojim humorom. Ďakujeme za príležitosť.“

(Text: PaedDr. Ján Šunderlík, PhD., Dorota Horáková, foto: Mgr. Michaela Kajdačiová )

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac