Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Odpad náš každodenný

Tento školský rok sme mali naplánované dve besedy. To sme však netušili, že vyučovanie bude opäť prebiehať dištančne, čo nás však vôbec neodradilo. Skúsili sme besedy online.

Prvou z nich bola naplánovaná beseda o odpadoch. Skontaktovali sme sa s našou bývalou študentkou, Evkou Sádovskou, ktorá sa okrem finančných analýz venuje aj odpadom. Stretnutie bolo veľmi milé, podnetné – dozvedeli sme sa, koľko kilogramov odpadu vyprodukuje jeden človek, ako sme na tom s odpadom my – Slováci a ako môžeme eliminovať množstvo odpadu. Počas online stretnutie sme mali aj aktivity – či vieme vec, ktorú chceme vyhodiť, opätovne využiť. Boli sme milo prekvapení, keď sme zistili, že napríklad také ponožky sa môžu premeniť na masážne vankúšiky, „mojkáčikmi“, zvieratkami ...

Počas besedy sa študenti II.A; II.B; sexty; SEG1 a SEG 3 aktívne zapájali a odniesli si z nej nový pohľad na túto problematiku.

Ak vás táto téma zaujala a ste žiaci 2. ročníka, na seminári z geografie sa dozviete viac a nielen o odpadoch. Dozviete sa aj to, aká bude druhá beseda – prezradíme iba toľko, že sa presunieme do krajiny o niekoľko časových pásiem na východ a… ostatné už na spomínanej besede:)!
(text: Mgr. Jana Mitošinková

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac