Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

LVDK - Krahule 2019

Aj tento školský rok sa naša trieda tercia spolu so 7.A  zúčastnila lyžiarskeho kurzu na Krahuliach. S približujúcim sa termínom sme sa na toto zimné dobrodružstvo tešili čoraz viac. Po menších technických problémoch sme sa konečne dopravili do nášho dočasného domova - na Krahule.

 

Boli sme nadšení, lebo nám na privítanie pripravili snehovú prikrývku a krásnu prírodu vôkol nás. Po ubytovaní sme sa rozdelili do skupín a hor sa lyžovať. Pre mnohých bol prvý deň veľmi náročný. Každý deň sme začínali spoločnou rannou svätou omšou, po ktorej sme sa presunuli na raňajky. Náš deň pokračoval trojhodinovým výcvikom na svahu, potom nasledoval obed a oddych a poobede opäť výcvik. Po niekoľkých hodinách prišla na rad večera. Po večeri sme absolvovali večerný program, kde sa nezabavili len žiaci, ale aj učitelia. Ďalšie dni boli podobné, až na naše pokroky a zlepšenia. Postupne sme napredovali i napriek náročnosti, prekonali sme strach, získali veľa nových skúseností, naučili sa lyžovať a iní sa zase zdokonalili.

Na tretí deň sme mali oddych a regeneráciu v podobe prechádzky lesom. Keďže všade okolo nás bolo veľa snehu, neodolali sme ani guľovačke. Snehu sa nevyhli ani naši inštruktori, ktorí nám to neskôr na svahu zrátali.  Z tohto času stráveného spolu sme si odniesli krásne spomienky, zážitky, nové priateľstvá a skúsenosti spojené s lyžovaním. Tak ako niektorí z nás prvý deň stáli prvýkrát na lyžiach, posledný deň sme odchádzali ako úspešní lyžiari. Za tento lyžiarsky kurz patrí veľká vďaka hlavne našim inštruktorom, bez ktorých by sme sa neboli zlepšili, nášmu pátrovi Petrovi za sväté omše a nám všetkým za úžasný kolektív a príjemnú atmosféru, ktorú sme  vytvorili.

Fotogaléria

(text: Liana Holecová a Zuzana Račková, foto: Mgr. Jana Šimková, Mgr. Beáta Rajtarová)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac