Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

SCHWARZWALDSKÁ NIE JE IBA ŠUNKA

Nemčina môže byť i sladká, a to doslova. Presvedčili sme sa o tom na hodine konverzácie, ktorú by sme si pokojne zopakovali aj každý týždeň. Ráno robí deň a ten náš bol 23.októbra „wirklich einzigartig“. Človeku stačí niekedy ku šťastiu naozaj málo. V našom prípade nám dokázal zlepšiť a rozžiariť deň kúsok torty. A nie len nejakej obyčajnej, ale Schwarzwaldskej višnovej torty. Na Slovensku nie je táto torta ktovieako známa, takže keď nám sestra Clarissa pri téme Nemecko spomenula Schwarzwald, napadli nám automaticky len dve veci:

 

Pramení tu Dunaj a Schwarzwaldská šunka.

Sestrička však spomenula aj typickú Schwarzwaldskú tortu, o ktorej sa hovorí, že je údajne najlepšou tortou v celom Nemecku.

Lucia, ktorá si Schwarzwald vybrala ako projektovú tému, sa rozhodla, že túto tortu napečie a prinesie nám ju na degustáciu. Tešili sme sa ako malé deti na Vianoce, (najmä tí, čo nestíhame raňajky a radšej si dlhšie pospíme J). Ako samozvaná odborná komisia musíme uznať že torta degustáciou s prehľadom prešla a dávame jej 5 hviezdičiek z možných piatich. Tmavý, kakaový korpus v kombinácii so smotanovým krémom, višňami a čokoládou sú základom tejto torty.  Ktovie, akú tému si vyberie Lucia nabudúce…

Dobrá nálada z rána nám zotrvalo po celý deň a po chodbách školy sme chodili vyškerení a šťastní. :)

PS: Luckina tajná prísada sú pomleté mandle v korpuse :)

 

(text: Sára Mošaťová, 2.N/ foto: sr. Clarissa M.)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac