Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Nič už nebude ako predtým

Plačte, smúťte, spomínajte a nezabúdajte! Legendy GCM odchádzajú. :(((((

Ten čas slávy, kedy beháte po triedach a lúčite sa so svojimi mladšími spolužiakmi, kedy chalani nahodia saká a dievčatá šaty, kedy vaše tablo uzrie svetlo sveta, kedy vám všetci ďakujú a tí vyvolení dostanú aj nejakú tú malú pozornosť. Čas spomienok, ospravedlnení, ďakovaní, ale hlavne lúčenia. Lúčenia s profesormi, ktorí boli pre mnohých inšpiráciou, s mladšími spolužiakmi, ktorých ste spoznali a mnohí sa stali vašimi priateľmi, možno prvými láskami a hlavne so SPOLUŽIAKMI, ktorí vám tak prirástli k srdcu. Toto všetko bol pre nás 17. máj, kedy sme sa my maturanti lúčili so školou.

 

Zrazu si uvedomíte, čo všetko pre vás táto škola znamenala. Že to nebola len budova so stenami, ale živý ekosystém s ľuďmi, na ktorých vám záleží možno viac, ako ste si mysleli. Že tie štyri, respektíve osem rokov nebolo len o hodinách a otázke, kedy už bude zvoniť, ale o nezabudnuteľných výletoch, divadle, intráku, rôznych bláznovstvách, príhodách, priateľstvách, ale aj o Bohu, ktorý nás celé tie roky na GCM neustále sprevádzal. Toto všetko máte zrazu pred očami a snažíte sa užiť si posledné chvíle, lebo viete, že už ďalšie na tejto škole nebudú.

Čaká nás vysoká škola, práca, ŽIVOT, všetko neznáme veci, ktoré prinesú niečo nové. Veríme však, že na to nebudeme sami a ON povedie naše kroky. Majte sa tu krásne a hlavne...spomeňte si na nás!

Fotogaléria

(text: Andrej Piňák, IV.A, foto: Marián Jančovič, III.B)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac