Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Duchovná obnova - 2.N

V utorok 9. apríla sme sa my, trieda II.N, po roku a pol konečne dostali na duchovnú obnovu.

Po príchode do misijného domu na Kalvárii a po ubytovaní sme spolu v tomto predveľkonočnom období absolvovali krížovú cestu na pripomienku utrpenia nášho Spasiteľa. Po krížovej ceste nás sestričky Mária Zuzana a Mária Monika zabavili rôznymi aktivitami a hrami, pri ktorých sme sa všetci dobre zabavili. Nasledovala omša s pátrom Petrom a večera.

 

Večer bol opäť v duchovnom znení. Pozreli sme si dlhší, veľmi silný a skvelo spracovaný film o zjaveniach v Medžugorí a pred samotným spánkom sme sa posilnili ešte krátkou adoráciou. Ráno sme opäť spoločne začali modlitbou, po ktorej nasledovali raňajky. Opäť nás čakali zaujímavé hry, pri ktorých aj nejedna ruka utrpela ujmu. :D Zabavili sme sa a opäť sa k nám pripojil páter Peter, ktorý si pripravil zaujímavú prednášku o modlitbe k Matke všetkých národov. Opäť sme sa presunuli do kaplnky a slávili spolu svätú omšu. Všetko sme spolu so sestrou Monikou doprevádzali spevom. Našu obnovu sme zakončili skvelým obedom, ktorým sme vraj vyhrali - parené buchty. A nastal čas, vrátiť sa do školskej reality. Určite by sme obnovu uvítali dlhšie a možno aj častejšie. 

Na záver by sme sa chceli ešte raz poďakovať za skvelý spoločný čas našej triednej pani profesorke Turčekovej, pátrovi Petrovi a sestre Zuzane a Monike. 

Naozaj to bol pre nás veľmi pekný čas, aj čo sa týka toho duchovného, hlavne pred Veľkou Nocou a taktiež sme sa aj naozaj dobre spolu zabavili.

 Fotogaléria

(text:Nika Rafajdusová, foto:Nika Rafajdusová, Isabel Rolfesová)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac