Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

P.S. Nitra 2019

Tak ako nám sľúbil Matúško Kopček, že to opäť raz roztočíme v DAB, sme to naozaj tento víkend (5.-7.4.2019) roztočili. A čo sa to vlastne roztočilo? Diecézne stretnutie mladých pod názvom P.S., ktoré prebiehalo v centre mesta a GCM pri tom nesmelo chýbať.

Spoločná sv. omša s otcom biskupom, modlitba i adorácia, diskusie, katechézy, workshopy, (ktoré by nejeden z nás absolvoval aj tri naraz, keby ho páter Pio predtým zaškolil umeniu bilokácie poprípade trilokácie :) ), večerný program Priamo do srdca v Divadle Andreja Bagara i Baba Yetu priniesli skvelú náladu a kopec radosti všetkým účastníkom. A nesmela chýbať ani francúzska hymna, náš fešný Fesch a jeho nabrúsená gilotína. So zdanlivou ľahkosťou (či noblesou?) sme oprášili nie veľmi zaprášenú divadelnú hru Spomeň si na mňa a zdá sa, že sa tomu sobotňajšie, ale aj nedeľné publikum veľmi potešilo.

Na P.S. sa nás zišla pekná päťstovka, nuž a tá veru nie je na zahodenie! Pre toho, kto nestihol či nepostrehol, že sa niečo deje, čo stojí za povšimnutie alebo komu sa len nechcelo a dnes by bol rád, keby sa mu chcelo, je tu skvelá správa: Budúci rok Je Tu Baba a príde aj P.S.! Samozrejme, že sa ráta najmä s tými, ktorí to tento rok neprespali a pokúsili sa pretvárať svet v srdci Nitry i v tom svojom podľa svojho originálneho návodu.

Fotogaléria 

(text: sr. Mária Marthe, foto: Marek Mucha)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac