Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Mikulášska cukráreň

Advent je obdobie, v ktorom sa pripravujeme na príchod nášho Spasiteľa. Pripravujeme sa takpovediac na jeho narodeniny. A ako už býva zvykom, oslávencovi sa patrí priniesť nejaký darček. My, trieda SEPTIMA, sme sa rozhodli, že náš darček venujeme niekomu, kto je v núdzi a potrebuje to, pretože BOH sa skrýva v každom z nás.

 

Rozhodli sme teda už po štvrtýkrát spraviť zbierku s názvom Mikulášska cukráreň. 6.12., teda na sviatok sv.Mikuláša, sme na chodbách našej školy predávali lahôdky rôzneho druhu, napr.dokonalé ovocné tartaletky, neuveriteľne chutné cheesecaky, no našli sa aj skvelé pagáčiky, neodolateľné toasty a mnoho mnoho ďalších, nami vytvorených drobných jedál. Ponúkali sme tiež lahodné nápoje, ako napr.vianočný punč, filtrovanú kávu či kakao so šľahačkou. Do prípravy cukrárne a predaja koláčikov sme vložili naozaj veľkú snahu. A veru, oplatilo sa! Podarilo sa nám totiž vyzbierať krásnych 415 €.

Touto cestou by sme sa chceli poďakovať všetkým, ktorí prispeli na našu zbierku. Dúfame, že vám naše koláče chutili. Okrem toho, že ste si naplnili brušká, ste prispeli na DOBRÚ VEC, a tak venovali aj darček Ježišovi k narodeninám :) .

(text: Katarína Gašparovičová)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac