Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Es kommt mir Spanisch vor

Vzhľadom na fakt, že sme sa od 7.11. do 13.11. zúčastnili mobility Erasmus+ v Španielsku, by asi mal byť nadpis v inom jazyku. My sme si však namiesto španielčiny precvičovali ľubozvučnú nemčinu.

Zažili sme - Kaja Kováčová, Katka Gašparovičová, Mirka Žitňáková, Bianka Baráthová a Dominika Pinterová - týžden plný tvrdej driny, nových skúsenosti, smiechu a najmä nezabudnuteľných zážitkov. Počnúc večerami o polnoci, cez ryžu s rajčinovým pretlakom, hodinové státie v obchodnom centre a končiac tancovaním na stole, sme si zažili všetko, čo pravý španielsky život obnáša.

 

Posunuli sme projekt míľovými krokmi dopredu a stihli sme nielen všetku potrebnú prácu, ale aj jedným či dvoma očkami pokukovať po spoluúčastníkoch mužského pohlavia z Nemecka. Boli takmer takí dokonalí ako naši dvaja milovaní profesori - Ričŕd a Zebrack. 

 

Hneď v prvý pracovný deň nás čakal tanec španielskych detí, ktorý bol nacvičovaný dva mesiace len a len pre nás. Ledva sme sa vyhli tomu, aby nám stúpla sláva do hlavy, keď po nás začali skákať a pýtať od nás podpisy. V nedeľu sme navštívili historické mestečko Segoviu, kde by sme sa však kvôli neutíchajúcemu dažďu nezaobišli bez obetavých Regenschirmhalterov. 

A čo ešte? Videli sme Madrid, ochutnali famóznu španielsku kuchyňu, každý večer objavili iné miesta, úspešne zdvihli najťažší kufor na svete, v priebehu 5 minút vyrobili nové GCM tričko, obohatili slovnú zásobu o nové nemecko-španielske frázy, posťažovali sa na kávu, vyhýbali sa konverzáciam s premotivovanými učiteľmi z iných krajín, nakúpili pofidérne špongie, rozbili pár fliaš (s vodou) a hlavne zažili jeden z najlepších týždňov doposiaľ.

Fotogaléria

(text: Dominika Pinterová)

 

 

 

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac