Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Ako anjel Michael...

A je to tu! Na svet prišlo malé kočovné divadlo GCM Divadlo Spirito Šapito, ktoré vo svojej prvej divadelnej sezóne odpremiérovalo 2. októbra 2018 v aténskej miestnosti zájazdovú verziu  inscenácie pod názvom  Ako anjel Michael naučil Matúška Kopčeka poslúchať.  Príbeh diváka nadľahčene hravo vtiahne do skutočnosti o tom, kým sme boli, čo sme stratili a ako sa vrátiť späť. Hra je určená predovšetkým našim najmenším členom Spojenej katolíckej školy, pre ktorých bola špeciálne naštudovaná k sviatku Anjelov strážcov, kedy škôlkari majú hody. A keďže na hody sa ide do kostola, na kultúru a nesmie chýbať ani koláčik, zostali sme i my verní tejto tradícii a s potešením sme prijali pozvanie našich drobcov k sviatočnému stolu do reštaurácie pod hradom.

 

Vo foto prílohe nahliadnete nielen do divadelného sveta anjelov, ale i do krásnych tvárí škôlkarov, od ktorých sa veruže máme čo učiť.

Ďalšie divadelné predstavenia budú už tento týždeň pre nižší stupeň ZŠ. 16. októbra o 14.30 privítame v spiriťáckom šapite naše pani učiteľky na materskej. Pevne veríme, že so sebou  prinesú  budúcnosť GCM i nášho nového kočovného divadla, ktoré sa v tejto sezóne vydá na divadelné potulky do kultúrnych metropol ako sú Vráble, Topoľčany, Zlaté Moravce i Hlohovec.

V decembri nás čaká premiéra v rozšírenej verzie v Divadle Andreja Bagara, na ktorú sa všetci Spiriťáci Šapiťáci už nesmierne tešíme.

Všetci ste srdečne pozvaní! Bližšie informácie sa dozviete v novembri.

Nech žije Spirito Šapitó!

Fotogaléria

(text: sr. Mária Marthe, foto: Dominik Pecho)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac