Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

2.A vo veľkomeste zvanom Praha

Po absolvovaní dlhej a nekonečnej cesty za novým dobrodružstvom sme oka nezažmúrili. Museli sme si zvykať na úplne iné prostredie, v ktorom sme boli zvyknutí spávať. Žiadne mäkké postele, len karimatka, spacák a naša vlastná vôľa nás držala pri živote. Avšak, ani to nás neodradilo tešiť sa na nové zážitky.

 

Nasledujúci deň sme odpálili prudký útok na Prahu. Začali sme v krásnej starodávnej knižnici a skončili sme v Katedrále sv. Víta na svätej omši. Bol to neopísateľný pocit sedieť a hľadieť na ten krásny historický skvost. Z hradu sme sa presunuli na Karlov most, ktorý bol plný rôznorodých druhov umenia. Musím priznať, že túto noc sa nám spalo lepšie, preto sme s novým odhodlaním vstúpili do ďalšieho dňa, ktorý nebol až taký namáhavý ako ten prvý. Boli sme sa pozrieť na Pražské jezuliatko a ocitli sme sa aj na Petříne. Nanešťastie, začalo pršať a my sme boli nútení schovať sa v električke. Napriek búrke sme si stále udržiavali dobrú náladu a s veľkým, veľkým nadšením sme začali 4-hodinové nákupy. Unavení sme sa vrátili na naše dočasné bydlisko, no tento deň ešte ani zďaleka nekončil. Večer sme vybrali blúdiť po zákutiach Prahy na čele s p.p.Žebrákom, ktorý nás svojou prítomnosťou veľmi milo prekvapil. Pekný deň bol za nami a hneď z rána  nás čakala ešte pražská Zoo, kvôli ktorej sme sa mohli previesť aj metrom.

Školský výlet sme zakončili únavnou cestou domov. S úsmevmi na tvárach sme sa o 21:10 lúčili na autobusovej stanici v Nitre. Ak by som mala zhrnúť, čo všetko sme počas týchto pár dní prežili, nestačila by ani celá A4. Preto len môžem skonštatovať, že to bol nezabudnuteľný čas  plný dobrej nálady, nových skúseností a smiešnych situácií, za čo môžeme ďakovať p.p. Ďurfinovej a p.p. Jakubičkovej. Samozrejme, aj p.p.Žebrákovi , ktorý sa po večernej prehliadke mesta zas mohol vrátiť k svojim záhradkárom.

Fotogaléria

(text: Katarína Sedmáková)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac