Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Úsmev ako dar 2018

23.5. 2018 pristála na hlavách členov triedy 2.A príjemná pozvánka na zbierku s názvom "Úsmev ako dar". Ide o inštitúciu, ktorá sa zaoberá deťmi v detských domovoch, ich peňažnou aj nemateriálnou podporou a dlhodobo sa snaží začleňovať tieto deti do spoločnosti a pomôcť im v prekročení prahu dospelosti.

 

A tak sme sa v tento deň rozhodli prijať túto dobrovoľnú výzvu a s nadšením sme sa roztrúsili po uliciach celej Nitry za účelom priblíženia tejto problematiky obyčajným ľuďom a vyzbierania nejakého dobrovoľného príspevku pre túto organizáciu. (Sprievodným znakom tejto akcie bolo, samozrejme, aj uvoľnenie z vyučovania :D )

Darilo sa nám, treba povedať, nadpriemerne a skutočne sa nám podarilo osloviť mnohých zvedavcov, ktorí nám to následne aj oplatili, či už peňažnou sumou, alebo aj milým úsmevom, ktorý vždy poteší. Najviac sa zadarilo dvojici našich dievčat, ktorých mená nebudeme pre ich osobnú skromnosť zverejňovať :D , a tým sa podarilo nahromadiť sumu počítanú až v stovkách, čo znamená, že akcia dopadla naozaj úspešne a pevne veríme, že vyzbieraná suma pomôže tým, ktorí túto pomoc potrebujú.

Fotogaléria

(text: Matúš Kopček II.A)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac