Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Life after GCM

Sviečky zapálené, gitary a klavír pripravené vylúdiť melódiu, všetci prítomní v kaplnke, kňaz a miništranti nachystaní. Omša ako každá iná?

Pozor, nenechajte sa zmiasť! Je výnimočná, pre maturantov totiž posledná spoločná. A, aby snáď pred bájnym akademickým týždňom celkom nevypadli z listeningu a readingu, dokonca aj anglická. Napriek prekypujúcim emóciám, či už kvôli blížiacim sa maturitám alebo následnému lúčeniu, bol celý deň pretkaný pokojom. Pretože, ako nám odkázal otec Niall, aby o nás bolo postarané, stačí dôverovať. Aby bola prosba za budúceho partnera, rodinu či kariéru vypočutá, stačí ju s úprimným srdcom vysloviť.

 

Náš bývalý študent, doktor Jozef Šuvada, v súčasnosti pôsobiaci vo Veľkej Británii nám zas pripomenul, že vzdelávať sa po celý život má zmysel. Obzvlášť, ak sa rozdáme so všetkými našimi talentami a schopnosťami ako dar druhým. Sám sa nám stal hmatateľným a príjemne prekvapivým príkladom, keď prezentoval svoju pomoc doma, no aj v krajinách tretieho sveta, kde sa staral o posunutie životnej úrovne najchudobnejších na vyšší stupienok.

Obohatenie mnohými talentami sme mohli okamžite zažiť aj počas kultúrneho programu, keď nás hudbou uchvátila Ladenka Števárová, Mary Lazúrová, Anička Babčanová, Evka Bencová a Adam Jurík.

Fotogaléria

(text: Katarína Petrovičová)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac