Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

Kvinta v Hrabovskej doline

V jedno krásne nedeľné poobedie, bolo to 10.6.2018, sme sa všetci dobrodruhovia z kvinty začali zliezať na vlakovej stanici. Napriek obavám niektorých pasažierov prebehla cesta troma vlakmi v absolútnej pohode. Celé poobedie strávené na koľajách nás napokon dostalo až k vytúženému Ružomberku. Keďže naša triedna Ivet nie je žiadne béčko, hneď po veľkých nákupoch potravín v Tescu nás naložila do taxíkov, ktoré len tak hocikomu triedny nevybaví (dokonca iba za 1€!) Nuž, čo dokáže ženský šarm J Taxíky nás vyložili rovno pred útulnou chatou, ktorá sa stala naším domovom na ďalšie dva dni. Prvý deň sa teda chýlil k svojmu koncu. Zakončili sme ho spevom s gitarou v altánku pred chatou.

 

Na nový deň sme boli už o deviatej ráno pripravení v plnej zbroji. Povedzme, že sme vtedy aj vyrazili... Celé doobedie sme strávili putovaním do Vlkolínca. Neboli by sme to my, keby sme sa nezastavili v mini-ZOO, na ktorú sme popri ceste náhodou narazili. Oddýchli sme si v tichom prostredí pod vrchom Sidorovo v spoločnosti zvieratiek a pokračovali sme ďalej. Po občerstvení v srdci Vlkolínca, photoshootingu a príchode späť na chatu prišiel na rad zaslúžený oddych. Večer sme si pochutili na špekáčikoch a opekačku sme zavŕšili znova spevom, tento raz aj pri táboráku.

Tretí deň začal v znamení hier. Spoločný team-building sme skvele zaklincovali obedom v miestnej reštaurácii, ktorá bola v ten deň otvorená len kvôli našim maličkostiam, čo bola znova zásluha našich dvoch zhovorčivých a presvedčivých profesoriek. Po doplnení paliva bola naša úloha jasná; berte saky-paky a zberajte sa na stanicu. Naše verné taxíky nám k nášmu cieľu dopomohli a cestou domov sme mali dosť času rozprávať sa o všetkom peknom, čo sme spolu za uplynulé dni zažili. Myslím, že nikto z triedy nebude proti, ak prehlásim, že to bol zatiaľ náš najlepší výlet.

Fotogaléria

(text: Naty Kováčová, foto: trieda)

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac