Gymnázium sv. Cyrila a Metoda v Nitre

ErsteEn špacírgang

Je ráno 16. mája a celá 1.N nedočkavo odpočítava posledné minúty do odchodu. Na čele s troma profesormi (p.p. Murárikom, p.p. Jakubičkovou a s. Clarissou) opúšťame našu milovanú Nitru a rútime sa smer Rakúsko, kde na nás čaká veľa nezabudnuteľných momentov. Po ceste v našom autobuse panuje veselá nálada, ktorú sprevádza spev  a smiech žiakov, ktorí ešte zďaleka netušia, čo si pre nich prichystala sestra Clarissa.

 

Našou prvou nečakanou zastávkou sa stala Viedeň. Po príchode naše kroky mierili na rušné námestie k Dómu sv. Štefana. V kostole sme mali svätú omšu. Po nej sme išli navštíviť Prírodovedecké múzeum,  v ktorom sme strávili vyše dve hodiny. Napokon sme nasadli na autobus, ktorý pre nás prišiel a hor sa do Loosdorfu!

Po štvorhodinovej ceste sme konečne dorazli do malého mestečka neďaleko Melku. Ako prvá nás prišla privítať rodina sestry Clarissy. Po tom, čo sme si odniesli všetky veci z autobusu a školská telocvičňa sa stala naším prechodným domov, išli sme sa konečne najesť. Po chutných koláčoch a chlebíčkoch, ktoré pripravili naši hostitelia sme si išli pozrieť školu. Po čase sme nabrali druhý dych a odvážili sa preskúmať  vonkajšie prostredie. Chlapci nahodili tepláky, pán profesor športové oblečenie a mohlo sa ísť! Po intenzívnom poobedňajšom tréningu sme sa vrhli na druhú večeru. Po náročnom dni sme si nakoniec dopriali trochu oddychu v podobe spevu, rozprávania a nakoniec spánku.

Nadišiel druhý deň nášho výletu. Ráno sme si pobalili veci, naraňajkovali sa vydali sa smer Melk. Po príchode sme zostali všetci ohúrení majestátnym výhľadom na mesto a veľký kláštor, v ktorom sa nachádzalo Stiftsgymnasium. Keď sme vstúpili do budovy, boli sme viac než ohúrení nádherným priestorom tejto UNESCO pamiatky. Po príchode nás privítal riaditeľ školy. Previedol nás priestormi školy. Po prekrásnej prehliadke sme sa pustili do našich prezentácii a ukázali čaro našej malebnej krajiny. Avšak, myslím, že ich aj tak najviac potešilo jedlo, ktoré sme im ponúkli na ochutnávku. Po prezentácií nás pozval riaditeľ do jedálne, kde sme výborne najedli a mohli vyraziť na cestu domov.

Cesta ubehla veľmi rýchlo a onedlho sme boli v Nitre. Zdraví, šťastní a spokojní, že sme zažili jeden z najlepších výletov, na ktorý budeme všetci spolu spomínať dlhých 5 rokov!

(Ps: Týmto by sme sa chceli poďakovať sestre Clarisse, že zorganizovala taký super výlet. Taktiež p.p. Murárikovi, že na nás počas celého výletu dohliadal a tiež p.p. Jakubičkovej, ktorá s nami absolvovala tento výlet.)

 

(text: Sofia Febenová, 1.N)

video: Miriam Jančovičová

Novinky v kocke
  • Vážení rodičia a priaznivci našej školy! ... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  • Spojená katolícka škola, Farská 19, 949 01... / viac
  •   2 % z dane  podporte naše gymnázium a ... / viac
  • Výberové konanie SKŠ Nitra Vyberove_konan... / viac